Followers

Friday, 17 June 2011

Pet

Aku suka haiwan yg comel.. Tp mgkn k dorg yg tak suka kat aku.. Kenapa ek?? Bebaru ni aku cube membela sekor 'Sugar Glider' @ tupai terbang yg diberikan nama Messi. Memang comel. Mmg cute. Mmg manja. Baru berusia 5bln. Tp umur dia xpanjang. Dia mati genap 10 hari kami membelanya. Mmg mengejutkan sbb pagi tu dia sihat bermain2 ngn hubby. Sempat aku beri dia minum ditapak tangan wat kali terakhir sblm dia menggelepar mati.. Sedih.. Walaupun bak kate hubby dah sampai ajal dia, tp hati ttp trase kehilangannya. Kami 3 branak (wt my boy n girl), menangis teresak2 ms 'kebumi'kn dia di belakang rumah.. Emosi sgguh ms tu. Aku ckp kt ank2, 'kita xkan bela apa2 lg lepas ni'.. sbb kami xnak ulang lagi kesedihan yg sama. Tu baru pet yg mati... kalau salah sorg dari kami??? Ntah tahap mana kesedihan tu, xdpt aku nk gambarkan.. Nauzubillah. Walaupun ajal dan maut pasti tiba, jgn la kami dihimpit kesedihan yg keterlaluan, amin!

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers